Privacy Policy

Dated: July 05, 2021

PRIVACY NOTICE PURSUANT TO THE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

In view of the enforcement of the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”) in Malaysia, QalbyApp and www.qalby.io is exercising compliance of the Act. The purpose of this Privacy Notice is to help you better understand the manner in which your Personal Data is managed and to give you the options available to you to access or limit the use of the information provided. The Act also requires QalbyApp and www.qalby.io to obtain your consent for the usage and processing of your personal data.

Categories of Personal Data that we collect

The Personal Data collected and processed by us may include:

  1. Name, Identity Card/passport number, gender, credit card/debit card/online banking information, religion, health particulars, occupational details and date of birth.
  2. Contact details including address, phone number(s) and email address.

Purpose of collecting your data

The Personal Data collected from you is being, and will continue to be used for purposes including without limitation:

  1. to process your online payments;
  2. to process your course application & information;
  3. to confirm, update and enhance your records;
  4. to monitor subscriptions, sales volume and spending information;
  5. to conduct market research and/or statistical analysis;
  6. to identify and (if possible) prevent fraud;
  7. for marketing purposes (subject to any objections received and/or consents obtained, for the purpose listed below);
  8. to communicate via sms blast, telemarketing or email blast;
  9. to promote updates on QalbyApp and/or www.qalby.io features, products and/or services and that of our business partners;
  10. to reply to enquiries made via calls, emails, letters, faxes or social media;
  11. to fulfill your requests;
  12. to administer your participation in contests and/or promotions (if any); and
  13. and other related matter relating to our services and/or business.

Disclosure of your Personal Data

Your Personal Data will be kept confidential but such personal data may be provided to the following parties for the purposes set out above:

  1. any agents, service providers and/or subcontractors of QalbyApp and/or www.qalby.io and its affiliates; and/or
  2. any other person(s) required or permitted by law or any regulatory authority.

All parties mentioned above are required to protect the confidentiality of the personal data they receive.

Access to Personal Data

The Act allows you the right to access the Personal Data you have submitted. You may at any time update or amend the information provided to us by contacting us.

Your options and how to contact us

By using our mobile application and/or website, you are hereby considered to have given your consent for the usage of your Personal Data as mentioned herewith. You may at any time make a request in writing to limit the processing and use of your Personal Data, including preventing usage of your Personal Data for the purposes of direct marketing.

Please email your request to info.qalby@gmail.com or call +60327117012. Your information will remain with QalbyApp and/or www.qalby.io and we will take all practicable steps to ensure the security of the data at all times from any unauthorized access. QalbyApp and/or www.qalby.io will endeavor not to disclose any personally identifiable information to any organization unless necessary and/or as set out in this Privacy Notice.

QalbyApp and/or www.qalby.io reserve the right to amend this Privacy Notice from time to time. Any material changes will be posted on our application and/or website with the updated Privacy Notice.

DASAR PRIVASI

Bertarikh: 05 Julai 2021

NOTIS PRIVASI BERDASARKAN AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

Berikutan dengan penguatkuasaan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”) di Malaysia, QalbyApp dan www.qalby.io dengan ini menjalankan pematuhan terhadap Undang-Undang tersebut. Tujuan pemberitahuan Notis Privasi ini adalah untuk membantu anda memahami dengan lebih baik cara bagaimana Data Peribadi anda diuruskan dan memberi anda pilihan yang tersedia untuk anda mengakses atau membatasi penggunaan maklumat yang diberikan. Akta ini juga memerlukan QalbyApp dan www.qalby.io untuk mendapatkan persetujuan anda untuk penggunaan dan pemprosesan data peribadi and.

Kategori Data Peribadi yang kami kumpulkan

Data Peribadi yang dikumpulkan dan diproses oleh kami mungkin merangkumi:

  1. Nama, nombor kad pengenalan / pasport, jantina, kad kredit / kad debit / maklumat perbankan dalam talian, agama, maklumat kesihatan, maklumat pekerjaan dan tarikh lahir.
  2. Maklumat hubungan termasuk alamat, nombor telefon dan alamat e-mel.

Tujuan pengumpulan data anda

Data Peribadi yang dikumpulkan dari anda sedang, dan akan terus digunakan untuk tujuan termasuk tanpa batasan seperti berikut:

  1. untuk memproses pembayaran dalam talian anda;
  2. untuk memproses permohonan & maklumat kursus anda;
  3. untuk mengesahkan, mengemas kini dan meningkatkan rekod anda;
  4. untuk memantau langganan, jumlah penjualan dan maklumat perbelanjaan;
  5. untuk menjalankan penyelidikan pasaran dan/atau analisis statistik;
  6. untuk mengenal pasti dan (jika boleh) mencegah penipuan;
  7. untuk tujuan pemasaran (tertakluk kepada sebarang bantahan yang diterima dan/atau persetujuan yang diperoleh, untuk tujuan yang disenaraikan di bawah);
  8. untuk berkomunikasi melalui ledakan sms, telemarketing atau e-mel;
  9. untuk mempromosikan kemaskini pada QalbyApp dan/atau www.qalby.io mengenai ciri, produk dan/atau perkhidmatan dan rakan niaga kami;
  10. untuk membalas pertanyaan yang dibuat melalui panggilan, e-mel, surat, faks atau media sosial;
  11. untuk memenuhi permintaan anda;
  12. untuk menguruskan penyertaan anda dalam peraduan dan/atau promosi (jika ada); dan
  13. dan perkara lain yang berkaitan dengan perkhidmatan dan/atau perniagaan kami.

Pendedahan Data Peribadi anda

Data Peribadi anda akan dirahsiakan tetapi data peribadi tersebut mungkin diberikan kepada pihak-pihak berikut untuk tujuan yang dinyatakan di atas:

  1. mana-mana ejen, penyedia perkhidmatan dan/atau subkontraktor QalbyApp dan/atau www.qalby.io dan sekutunya; dan/atau
  2. mana-mana orang lain yang dikehendaki atau diizinkan oleh undang-undang atau mana-mana pihak berkuasa.

Semua pihak yang disebutkan di atas adalah diperlukan untuk melindungi kerahsiaan data peribadi yang mereka terima. 

Akses ke Data Peribadi

Akta ini membenarkan anda untuk mengakses Data Peribadi yang telah anda kirimkan. Anda pada bila-bila masa boleh mengemas kini atau mengubah maklumat yang diberikan kepada kami dengan menghubungi kami.

Pilihan anda dan cara menghubungi kami

Dengan menggunakan aplikasi dan/atau laman web mudah alih kami, anda dengan ini dianggap telah memberikan persetujuan anda untuk penggunaan Data Peribadi anda seperti yang disebutkan di sini. Anda boleh pada bila-bila masa membuat permintaan secara tertulis untuk membatasi pemprosesan dan penggunaan Data Peribadi anda, termasuk mencegah penggunaan Data Peribadi anda untuk tujuan pemasaran langsung.

Sila hantarkan permintaan anda ke info.qalby@gmail.com atau hubungi +60327117012. Maklumat anda akan tetap berada di QalbyApp dan/atau www.qalby.io dan kami akan mengambil semua langkah yang dapat dilaksanakan untuk memastikan keselamatan data anda sepanjang masa terhadap sebarang akses yang tidak dibenarkan. QalbyApp dan/atau www.qalby.io akan berusaha untuk tidak mendedahkan maklumat peribadi anda kepada organisasi mana pun kecuali jika perlu dan/ atau seperti yang dinyatakan dalam Notis Privasi ini.

QalbyApp dan/atau www.qalby.io berhak untuk mengubah Notis Privasi ini dari semasa ke semasa. Sebarang perubahan material akan dipaparkan di aplikasi dan/atau laman web kami dengan Notis Privasi yang telah dikemas kini.